lørdag 12. oktober 2013

Finn riktig foundation til din hudtype



   For å finne den riktig foundation som passer din hudtype, er det viktig å tenke på flere ting. Slik som hudtype/ hudtilstand og er huden ung, moden? Er den fet, tørr, normal,sensitiv eller har du blandingshud? Skal den være heldekkende, eller bare så vidt gi litt glød? Eller kanskje lysreflekterende? Denne foundationtypen er fin etter som man blir eldre, da lyset som treffer ansiktet reflekteres og man vil få en illusjon av mindre synlig linjer i huden. Har man en ujevn hudtone, bør man gå for en mer dekkende type.

De som har en normal hudtype, noe som svært få av oss har. De som er så heldige å ha normal hud kan gå for en hvilken som helst foundationtype. Men om du skulle merke den minste hudforandring, det skjer nemlig etterhvert som vi blir eldre, er det begrensninger for hva du kan velge. Da bør taes helt andre hensyn til hva du velger.

Har du en kombinert/ fet hudtype gir det ofte blank panne, nese og hake og urenheter dukker ofte opp. Har du fet hud i hele ansiktet, er det viktig at foundationen gir masse fukt. Det er en utbredt missforståele at fet hud ikke skal ha fukt. Men om man bruker produkter uten fuktighet, vil huden konpansere for mangelen på fuktighet ved å gjøre den enda fetere. Absolutt alle hudtyper trenger fuktighet. Derimot trenger en fet hud ikke produkter som inneholder oljer eller fett.

Bildet er lånt med tillatelse fra blivakker.no

Tørr hud har en tendens til å flasse og trenger mye fukt. Har du derimot en dehydrert hud, trenger den en foundation som inneholder oljer. En flytende foundation er det beste. Pass på å  velge et produkt uten sink, da dette kan virke svært uttørrende på huden.


Du bør også gå til anskaffelse av en primer. Denne skal legges på huden før foundation. Den har den egenskapen at den gjør huden jevn og den fyller ut eventuelle linjer og den får makeupen til å sitte mye lender uten å "skli" av. En fuktighetsspray er også god å ha. Den kan man bruke så ofte man vil for å friske opp huden og tilføre fuktighet. Jeg liker denne primeren fra Glo Minerals og denne  fuktighetssprayen fra Dermalogica.
  
  


Bildet er lånt med tillatelse fra blivakker.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar